Barn och hund

Som ni säkert läst på sidan är Dora min dotters hund. Men jag tar ett stort ansvar i den dagliga skötseln med motion, rastning och matning. Det är en självklarhet för mig, man släpper inte hela ansvaret på en hund till ett barn. Men faktum är att Alicia gör nått med sin hund varje dag, ibland mer ibland mindre. Idag hade hon med sig två kompisar hem från skolan och då blir de mer. Och för att alla barnen ska ha en varsin hund att träna lånade jag ut Thorsten och Bebben till kompisarna.
Först gick tjejerna en promenad med dem, skönt att bo på landet då tycker jag. Jag vet att de inte kommer möta någon och jag vet att mina hundar går fint och inte drar i några koppel.
Lite lätt snöfall, kallt och blåsigt så när de kom tillbaka blev de varm choklad och mackor till mellis i Alicias säng, tittandes på några youtube videos. Då fick hundarna va med mig i köket för att minska spill-risken 😅 Men lite snopna hundar när jag sa åt dem att de inte fick va med när godsakerna skulle intas. 😇

När de värmt sig gick de ut och byggde en agilitybana i trädgården.

Hundarna satt innanför dörren och längtade ut till roligheterna.
 

Alicia har nog en liten instruktör i sig för hon tycker att de är så roligt att förklara för tjejerna hur man ska tänka och göra.

När alla hundarna fått ett pass agility så gick de ut på fältet och Alicia förklarade och visade lite apportering med Dora.
Hundarna älskar att stå i centrum och drar nytta av alla extrahänder som kan klappa
Men när hunden går och lägger sig för att vila är det viktigt att man låter den vara ifred.
Så viktigt för både barn och vuxna att respektera hunden så inga olyckor inträffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait