Elin Knutsson

Jag har under stor del av mitt liv tränat andras hundar, som varit ur alla olika rasgrupper. Ibland håller jag kurser för olika klubbar, främst valp och vardagslydnad men även tävlingslydnad och apporteringskurser.
Just nu fokuserar jag mest på mina egna kurser och privatträningar. 

I vår flock har vi just nu blandat tikar och hanar som är av raserna labradorretriever och golden retriever båda av jakttyp.  Men jag tar även emot hundar för träning vilket resulterar i att jag ibland har fler hundar hemma av alla möjliga raser och blandningar.

Jag har tävlat i flera grenar som tex bruksspår och sök, rallylydnad, NoseWork, tävlinglydnad, viltspår och på A, B, samt C jaktprov. 

Mitt allra störst intresse ligger i att ha väl fungerande hundar i vardagen och hjälpa andra till samma balans. 

För att en hund ska vara harmonisk och balanserad anser jag att den behöver en flockledare. Mycket tal om ledarskap i dessa tider och jag känner att jag måste förtydliga lite här. En flockledare för mig är en lugn och säker person. Inte en som är våldsam eller skriker. Samma grundprincip som det bör vara i en familj eller på en arbetsplats, flockledaren i de fallen föräldrarna eller chefen bör vara lugna och trygga individer för att ”flocken” ska känna sig trygg. En person som kan sätta upp regler och följa dem.

Jag föder även upp retrievers för jakt och prov men mer om det kan du läsa under kennelfliken. 

Elin

Jenny Lager

Jag heter Jenny Lager och jobbar heltid på Söderbergs personbilar i Norrköping sedan april 2011 men nu även som hundinstruktör på Hundutveckling ihop med Elin. 

Jag har gått alla kurser som instruktörselev på hundutveckling och är nu utbildad att hålla egna valp och lydnadskurser. Jag är även rallylydnadsinstruktör. 

Min första egna hund Rocky tog jag som omplaceringshund då han var 1 år. Han var en blandning mellan pittbull, amstaff, huskey, labrador, schäfer och dobberman, en utmaning kan jag säga och det var pågrund av honom som jag först kom i kontakt med Elin. 

Just nu har jag tre labradorer av jakttyp, Puma, Penny och Nelly samt Buster, en blandras kopov/ wachtel som jag jagar klövvilt med. 
Labradorerna tävlar jag rallylydnad, tävlingslydnad, NoseWork, samt B och C jaktprov. Men jag använder dem även praktiskt som apportörer på jakter. 

Jag tycker det är kul att hålla kurs för att man får lära känna nya människor och hundar och att hjälpa dem att hitta rätt verktyg att få en härlig relation med varandra. Jag hoppas vi ses på kurs!

Jenny