🐾

Kira, Sign of speed Gorgeous Rapunzel också kallad Kiwi bor hos fodervärd Lisa med familj i Finspång tillsammans med halvsyrran Babben.

Kiwi har godkänt doftprov och genomförd Bph med skott. Dessutom jakttränas hon.

Hon är röntgad med A höfter och utan anmärkning på armbågarna.

En favorit tidigt i valplådan 🥰 Mer om henne i framtiden när hon blivit lite äldre.

🐾

Snö, Sign of speed Gorgeous Snow White också kallad Nelly bor hos fodervärd Jenny Lager.

Nelly är friröntgad med A höfter och utan anmärkning på armbågarna. Hon har ett Godkänt doftprov i eukalyptus och jakttränas. Än så länge ett ganska oskrivet blad på grund av sin ringa ålder.

🐾

Belle, RLD N Askrikes Leah också kallad Penny bor hos fodervärd Jenny Lager.
Hon kommer ha en kull hos Bitte på Askrikes under -24, och antagligen blir det valpar här hemma under -25. Tiden får utvisa.

Jenny har använt Penny som apportör på höstens -23 jakter och hon visar fram fötterna genom att jaga efter skammad fågel och har gått som ordinarie då den äldre hunden blev skadad.

Penny tränas i NoseWork och har godkänt doftprov i NW1 på eukalyptus.

Dessutom har hon första titeln i Rallylydnad med väldigt fina placeringar och bara ett kvalificerat resultat ifrån den andra titeln.


Penny har även genomfört ett Godkänt BPH.


🐾

Vinga, Sign of speed Adorable Beretta också kallad Dora är min dotter Alicias hund. Alicia fick henne i 7 års present och har tränat henne helt själv till ca 17 månaders ålder. Det är fortfarande mest Alicia som tränar henne men jag har hjälpt till lite.


Förutom apporteringen tränar de agility, rallylydnad och NoseWork. De har ett så fint samspel och sover tätt ihop varje natt.
Dora var den försiktiga i valplådan och är fortfarande en väldigt mjuk tik men inte mesig på något sätt. Som när jag skulle lära henne hoppa fårstängsel i somras (-23) jag kastade över en dummie, Dora kastade sig rakt in i staketet tre gånger på raken och på fjärde försöket seglade hon över som om hon inte gjort annat. Själv stod jag bara och gapade genom hela proceduren. Där och då fick jag tänka om angående den hunden. En riktig liten tuffing.

Alicia var bara en bebis på sin första jakt men detta är Doras första.


Dora har gjort ett jättefint BPH och filmer från det på instagram @signofspeed

Vi har planer på att para Dora våren -24

🐾

Nani, Sign of speed Beautiful Beretta också kallad Babben är kennelns förstfödda. Hon tog mig med storm redan i valplådan precis som sin far och skulle jag sparat en tik åt mig själv hade hon fått stanna här hemma. Men nu skulle min vän Lisa Ramlöv köpa en tik från denna kombinationen så då fick de bli Babben. Och Lisa lovade redan då att jag kunde få låna in henne för en kull. Nu är den dagen här och vi har skrivit ett låneavtal så förhoppningsvis får Babben en kull valpar här i vinter -24 med leverans till våren.

Babben är en härlig tik som är lätt att älska. Lisa tränar henne i bland annat NoseWork och använder henne som apportör på and och fasanjakterna. I vardagen hänger hon på i verksamheten med många besök av barnfamiljer, umgås med familjens får, höns och kaniner och hon springer ofta med bredvid hästen på ridturerna.

På resturang Rasta i Brändåsen

Godkänt doftprov eukalyptus med matte Lisa


Babben är duktig på fågeljakterna och jagar ifatt och apporterar skammat vilt


Babben på fasanjakt

🐾


Puma, J RLD N RLD F RLD A SE RALLYCH LD STARTKLASS Icefyre Ylvas Epiny

Min nästa stamtik köpte jag in efter diskussion med Jenny som även gick hos mig som instruktörselev. Hon behövde en till hund och jag behövde en tik som jag kunde starta min avelsbana med. Pumas mamma Ylva har jag känt sen valp och Pumas pappa Viktor hade både Jenny och jag kärat ner oss i efter en träning med Nox uppfödare Jens där han var med ihop med matte Bitte. Bitte som förövrigt var ansvarig utbildare när jag en gång i tiden gick min första instruktörsutbildning. Cirkeln sluts liksom gång på gång.
Sagt och gjort. Pumas uppfödare sålde henne till mig med bibehållen avelsrätt på en kull. Där föddes min Maui (Thorsten) och sedan 221002 föddes Gorgeouskullen. Mer om det under hanar och tidigare kullar. Puma har bott och tävlats av min fodervärd Jenny Lager som numera efter Pumas två kullar också äger henne.

Högdräktig Puma på promenad

🐾

Min stamtik, Bettan. Streamlight’s Charlies Beretta som egentligen inte alls är min tik utan ägs av min vän Tobbe. Tobbe gillade vad han hade sett i min hane på jakterna och frågade om han fick använda honom på sin tik. Mitt kennelnamn hade jag redan ansökt om och det var under granskning.
Bettan började löpa och det blev lite bråttom, Tobbe hade skidsemester inbokad och det kom sig så att jag frågade om jag inte kunde ha kullen hemma hos mig istället. Tobbe tyckte det var en bra idé. Vi åkte hem till honom och skrev låneavtal och bokade ögonlysningstid dagen därpå.
När jag varit och lyst henne så träffades vi för att käka lunch och släppte sedan ut hundarna. De lekte knappt 10 minuter och sen satt de ihop. Knappt 9 veckor senare föddes min första kull. 8 fina valpar. 4 svarta hanar, 1 svart tik och 3 gula tikar. Stort tack för allt stöd och hjälp under resan Nox uppfödare Sofia och Bettans uppfödare Karin, helt ovärderligt att ha ert stöd under hela resan och vilka valpar sen. Men det får ni läsa mer om under tidigare kullar.

Högdräktig Bettan med huvudet på min mage i sängen.