Planerad kull med leverans våren -24

Sign of speed Beautiful Beretta planeras att paras med Pelle i januari.

Gula valpar väntas. Jag har redan börjat skriva på en intresselista utan inbördes ordning. Är du intresserad av en valp och att bli en i gänget är du välkommen att höra av dig. 


Nani, som är hawaiianska och översättning av Beautiful eller Babben som hon också kallas är röntgad med A höfter och ua armbågar samt ögonlyst ua.
Pelle är friröntgad med B höfter, utan anmärkning på armbågarna och lindrig ppm på ögon.

Bägge hundarna är gentestade clear för alla relevanta sjukdomar, vilket innebär att valparna blir hereditärt fria från tex prcd-PRA, SD2, EIC, CNM och Stargardt-PRA.


Babben har godkänt doftprov i NoseWork på eukalyptus och har används flitigt under höstens fågeljakter där hon visar stor mognad trots sin ungdom. Både Pelle och Babben har beskrivits på BPH.


Pelle (Sloeberry Bay Nell’s Neal, SE 47180/2021)

Pelle har mycket will to please, är lyhörd och naturligt följsam. Att gå fot kommer nästan naturligt för honom, även på andra sätt är han enkel att träna och utveckla. Han memorerar snabbt och vill göra rätt från början. Pelle är vad som brukar kallas en ”mjuk” hund med mycket motor, en god markör och förstår att jobba med vinden i rätt tempo.

Matte Anne skriver:

Pelle är den roligaste hund jag jobbat med, han får retrieverträning att verka enkelt. Han tar allt vilt med fin mun och jobbar naturligt även i svår terräng. Han älskar att jobba, men myser gärna däremellan och finns det någon som vill kasta en boll är Pelle där på en gång. Pelle är en once in a lifetime-hund, lika fin på utsidan som insidan.

Fri prövningsrätt förbehålls.

Babben som valp
Babben på fasanjakt
Babben och matte Lisa efter avklarat doftprov eukalyptus
Babben på andjakt